Gerçekten de sedef romatizması bazı hastalarda çok ağır seyirli olabiliyor. Eklemlerde hasara yol açabiliyor.
Bunun önüne geçmenin yolu bir defa hastalığı doğru zamanda tanımak ve doğru ilaçları başlayabilmek. Ve bu çok çok önemli bir nokta.
Onun dışında kullanılan tedavilerin etkinliğini değerlendirebilmek için düzenli bir şekilde takip olmak gerekiyor. Başlanan ilaçlara yanıtsızlık durumunda aslında ilaç seçeneklerimizin çok olduğunu söylemekte fayda var. Bu seçenekleri mutlaka kullanmak gerekebilir.
Bu noktada hastaya düşen aslında hastalığıyla ilgili ilaçları düzenli kullanması ve birtakım tavsiyelere uyması. Örneğin mesela kilo alımı konusunda çok dikkatli olmaları lazım hastaların çünkü eklemlere binen yükü artıracağı için bu hastaların kilo almamasını özellikle arzu ederiz doğrusu.
Onun dışında eklemlerini aktif dönemde istirahat halinde tutmalarını öneririz, örneğin dizi şiş bir insanın bir aktivitede bulunma konusunda çok istekli olmamasını tavsiye ederiz, ta ki bu aktivite baskılandıktan sonra. Aktivite baskılandıktan sonra da mutlaka haftada birkaç gün egzersiz yapmasını, yürüyüş yapmasını öneririz.
Düzenli bir beslenmesini öneririz ki aslında bunlar hastalığı kontrol altına almak ve eklem hasarını önlemek için önemli tavsiyeler ve önemli uygulamalar.